latinica  ћирилица
31/10/2023 |  12:56 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Тартаља: Све што Шмит ради је илегално (ВИДЕО)

Италијански адвокат Анђело Тартаља истакао је данас да све што ради Кристијан Шмит, ради илегално.
Анђело Тартаља - Фото: РТРС
Анђело ТартаљаФото: РТРС

Тартаља је данас након конференције за новинаре у Бањалуци, гдје је одржан састанак о здравственим и еколошким посљедицама НАТО бомбардовања Републике Српске осиромашеним уранијумом рекао да је тема била и предсједник Републике Српске, као и судски поступак, који се води против њега.

- Предсједник Српске је предмет многих напада и то само зато што води једну демократску политику и брине о грађанима своје земље. Додик је истовремено одличан предсједник и особа. Моје виђење је апсолутно објективно и ово је разлог због чега желим да га браним - каже Тартаља.

Истакао је да не може да открије стратегије одбране везане за поступак који ће покренути.

- Планирамо да покренемо поступак пред европским судовима против Кристијана Шмита, али разлог зашто учествујем у свему овоме је зато што је господин Шмит све што ради, ради илегално. Прво желим да учиним, па ћу образложити стратегију - наводи Тартаља.

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић каже да је Тартаља један од најпознатијих и најугледнијих адвоката из Рима, али и из цијеле Италије.

- Тартаља у Српској борави два дана и можемо најавити нове сусрете - истакао је Стевандић.

У Бањалуци је данас одржан састанак Тартаље са предсједником Народне скупштине Републике Српске Ненадом Стевандићем, потпредсједницима Владе Милошем Букејловићем и Аленом Шеранићем, те нишким адвокатом Срђаном Алексићем.