latinica  ћирилица
27/10/2023 |  14:13 ⇒ 15:37 | Аутор: СРНА

Савић: Онај кога желе да утамниче има све већу подршку свог народа

Бризина којом правосуђе у БиХ дјелује када је ријеч о судском процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, јасно показује да је на сцени класична инквизиција чији је једини циљ да Тужилаштво и Суд БиХ, по налогу појединих назови дипломата, исљеђује, суди и кажњава Србима по кратком поступку, само зато што нису климоглавци и послушници, рекао је савјетник предсједника Српске Бојан Савић.
Бојан Савић -
Бојан Савић

- Када би овом брзином радили на процесима који се односе на ратне злочине против српског народа, а који деценијама скупљају прашину у правосудним институцијама у Сарајеву смјештеним у, које ли ироније, злогласном ратном логору за Србе, до сада би имали ријешене све те предмете. Али, не, неки од њих и даље чекају да угледају свјетло дана и крију се у ладицама, док се опет неки од њих рјешавају углавном ослобађајућим пресудама, јер за те и такве судије и тужиоце Срби нису људи и над њима су злочини добродошли, чак и су и пожељни, по оној старој њиховој "што мање Срба, то више унитарне Босне" - истакао је Савић.

Изјавио за Срну да је свима у Републици Српској јасно да се овдје не суди за почињено кривично дјело, јер га и нема, нити је предвиђен законом, већ се суди ономе који је Мајклу Марфију, Кристијану Шмиту и сличним највећа препрека и сметња на путу уништења и потпуног развлашћивања Републике Српске, а то је предсједник Републике Српске.

- Оно што највише боли господу Марфија и Шмита јесте подршка српског народа Милораду Додику, као и његова популарност која сваки дан расте међу онима до чијег мишљења им је највише и стало, а то је његов народ. Очигледно је да ова бјелосвјетска клика и даље није научила ко су Срби, иако су имали прилику да се кроз историју упознају о њиховој храбрости, патриотском духу, антифашистичкој борби, поносу и инату - нагласио је Савић.

С тога, додао је он, у овим веома изазовним временима вјерујем да нема Србина који се сигурно на тренутак није присјетио ријечи Британке Џонатан Ли Вајс која у својој књизи "Пупољак зла" пише:

"Срби су веома чудан народ: не можете их укројити ни у један свјетски поредак.... Нема царства ни силе против које се нису дигли бранећи се од туђег јарма. Много су крварили зарад Европе, и још се нико није расплакао над српском судбином. Свијет је некако са одушевљењем прихватио њихову сатанизацију, а нико није помислио да се они једноставно бране. Мислите да су се Срби насекирали што их свијет не воли. Вјерујте, ни најмање. Готово да и нису покушали да свијет разувјере. Све то што им се дешава Срби сматрају за својеврстан антихристов напад на православље, и у тој борби једини савезник им је Бог".

Савић је рекао да су такви били наши преци, али и њихови потомци који и данас знају шта легално и легитимно бране и зашто, док дио западних моћника није свјестан шта напада и на шта удара.

- Срби никада нису поклекнули па неће ни данас бити слуге политичког Сарајева и њихових ментора. Нама ментори и налогодавци нису потребни, јер имамо своју Републику Српску, јаке институције и народ који је увијек био на страни правде и истине. Знамо да би нам скидали главе и држали нас утамничене у сарајевским казамтима, али то задовољство им никада више нећемо и не смијемо приуштити - поручио је савјетник предсједника Републике Бојан Савић.