latinica  ћирилица
27/10/2023 |  12:54 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Петковић: Индикативно убрзање судског поступка против Додика

Адвокат Милан Петковић рекао је да је индикативно да је од доношења наредбе о спровођењу истрага до заказивања главног претреса у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића прошло тек неколико мјесеци, док у неком предметима само истрага траје по 10 и више година.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

- За разлику од маратонских спорова на које смо навикли у босанскохерцеговачком правосуђу, овдје ћемо имати одређени `спринт поступак`, само с једним циљим, који је свима јасан - изјавио је Срни Петковић, који је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Петковић је додао да не жели детаљније да коментарише поступак, јер је процес у току.

Пред Судом БиХ за 22. новембар заказан је главни претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића, оптужених за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

На страници Суда БиХ објављено је да би рочиште требало почети у 13.00 часова и да је поступајући судија Мирсад Стрика.

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се изјаснили да нису криви.

Адвокат Горан Бубић рекао је да заказивање главног претреса у предмету против предсједника Републике Српске представља невјероватно убрзање кривичног поступка, које у основи нема ни упориште у закону.