latinica  ћирилица
25/10/2023 |  18:59 ⇒ 26/10/2023 | 12:06 | Аутор: РТРС

Црнадак: Вишковић да поднесе оставку

Шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак рекао је да је "најновији скандал Вишковића који је на неистинит начин пренио ставове шефа Делегације ЕУ у БиХ са којим се састао, превршио сваку мјеру и да је једини начин да Вишковић сачува образ да упути извињење грађанима Српске и поднесе оставку".
Игор Црнадак - Фото: Уступљена фотографија
Игор ЦрнадакФото: Уступљена фотографија

Црнадак каже да "лажно преносити ријечи саговорника и то јавно, на овако високом нивоу политичких састанака, представља незапамћену срамоту".

- Дипломатско правило у оваквим случајевима је да можете јавно рећи шта сте ви говорили саговорнику, никако шта су били његови ставови, а поготово је незамисливо да те ставове лажно пренесете - истакао је Црнадак.

Он је рекао да Вишковића "води најзатворенију Владу од како постоји Република Српска и често свјесно крије и искривљује важне ствари од великог значаја за јавност".

- Ко се обогатио на корона набавкама, шта пише у уговору о аутопуту Бањалука-Приједор, на шта је потрошено 55 милиона за Српска опен, ко приватно лети Владиним авионом на позната љетовалишта, зашто нема Закона о непокретној имовини на сједници НСРС у петак, итд. Све ове и многе друге важне ствари Вишковић крије од народа Републике Српске, али му није проблем да нас избламира сваки пут кад буде у прилици - рекао је Црнадак.