latinica  ћирилица
02/10/2023 |  11:07 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Мушкарац из Брчког и три помагача ухапшени због убиства инспектора у Бијељини (ФОТО/ВИДЕО)

Лице чији су иницијали Н.К. из Брчког ухапшено је због сумње да је убило полицијског службеника у Бијељини, те још три лица осумњичена да су били његови помагачи, саопштено је из бијељинског Окружног јавног тужилаштва.
Убиство у Бијељини - Фото: РТРС
Убиство у БијељиниФото: РТРС

Из тужилаштва су навели да је испред угоститељског објекта Џил у Бијељини ноћас из ватреног оружја убијен полицијски службеник чији су иницијали Н.М.

- Због сумње да је починио кривично дјело тешко убиство лишен је слободе извршилац наведеног кривичног дјела чији су иницијали Н.К. из Брчког, као и три осумњичена лица Д.С, Б.С. и Д.Ш. због сумње да су предузимали радње као помагачи у извршењу кривичног дјела - наводе из Тужилаштва.

У саопштењу се додаје да се убиство догодило у 23.57 часова у Улици Меше Селимовића.

Полиција је извршила увиђај у присуству дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини и предузимају се све потребне истражне мјере и радње.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић рекао је да ће до детаља бити разјашњено све у вези убиства полицијског службеника.

Како сазнајемо, убијен је 38-годишњи Ненад Марковић, инспектор у бијељинској Полицијској станици 2.

Према незваничним сазнањима, ухапшен је Никола Кокановић из Брчког, од раније познат полицији. Кокановић је син народног посланика Зорана Кокановића.

Незванично, Марковић је пола сата прије убиства завршио увиђај, након чега је отишао у поменути клуб. По изласку из локала Кокановић је пуцао на њега. Претходно није било никаве комуникације међу њима.