latinica  ћирилица
28/09/2023 |  11:16 ⇒ 12:57 | Аутор: РТРС

Акција "Хорс": Пронађен хероин, једно лице лишено слободе

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Полицијске управе Зворник и полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у оквиру оперативне акције "Хорс" 27. септембра 2023. године лишили слободе лице М.С. из Зворника, саопштено је на званичној Интернет страници ПУ Зворник.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Лице је лишено слободе због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Истог дана, по наредби Основног суда Зворник, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, полицијски службеници су извршили претрес лица М.С. и просторија које исто користи.

Том приликом код лица је пронађено 5,5 грама смеђе прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин, дигитална вага за прецизно мјерење и мобилни телефони, наводи се у објави.

Након завршене криминалистичке обраде, лице ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу бити спроведено поступајућем тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

Из МУП-а подсјећају да је акција кодног назива "Хорс" усмјерена је на спречавање и сузбијање трговине опојним дрогама.

Током трајања ове акције, на подручју града Зворника, одузето је око 40 грама опојне дроге хероин, двије дигиталне ваге, мобилни телефони и други предмети који могу послужити као докази у кривичном поступку.