latinica  ћирилица
26/09/2023 |  14:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Тијана Бошковић: Успјешно љето је иза нас, морамо да будемо задовољни

Најбоља српска одбојкашица Тијана Бошковић изјавила је данас у Београду да је поносна на саиграчице, које су избориле пласман на Олимпијске игре у Паризу наредне године.
Тијана Бошковић - Фото: Screenshot
Тијана БошковићФото: Screenshot

Женска одбојкашка репрезентација Србије допутовала је данас у Београд након што је на квалификационом турниру у Кини обезбиједила пласман на ОИ године. Србија је у Нингбоу на турниру А групе квалификација за ОИ освојила друго мјесто иза Доминиканске Републике. Србија и Доминиканска Република су избориле пласман на Игре у Паризу наредне године.

- Морамо да будемо задовољни, остварили смо главни репрезентативни циљ ове сезоне. Играли смо два такмичења за кратак временски период, финале Европског првенства, затим ове квалификације, тако да могу да кажем да је ово било успјешно љето за нас. Било је поприлично напорно, али сам поносна како смо све то изгурале. Оно што смо зацртали, то смо и остварили. Срећни смо и задовољни - изјавила је Бошковићева, пренио је ОСС.

Одбојкашице Србије је на аеродрому "Никола Тесла" дочекала делегација Одбојкашког савеза Србије (ОСС). Србија је ове године играла у Лиги нација, док је на Европском првенству освојила сребрну медаљу.

- Испунили смо очекивања, јер је главни циљ био да се пласирамо на ОИ. Нисмо турнир завршили како смо желели, јер смо на крају квалификација поражени од Кине. Та утакмица није имала резултатског значаја. Морам да истакнем утакмицу са Холандијом, која је била пресудна за наш пласман на ОИ - изјавила је српска одбојкашица Маја Огњеновић.

Она је истакла да су за репрезентацију Србије ове године биле битне квалификације за ОИ и ЕП.

- И ЕП и квалификације за ОИ су имали исти значај. Селектор Србије Ђовани Гваидети инсистирао је и на добром резултату у Лиги нација, али знам да је немогуће да се три такмичења током једног љета играју на истом нивоу. Нисмо се пласирали на завршни турнир ЛН, али се то касније испоставило као добро јер смо имали довољно времена да се припремимо за ЕП и квалификације за ОИ. Не можемо да будемо незадовољни, јер смо играли финале ЕП и изборили пласман на Игре у Паризу. Када се осврнемо на љето 2023. можемо да будемо задовољни, пошто смо испунили све што смо планирали - закључила је Огњеновићева.