latinica  ћирилица
25/09/2023 |  19:34 ⇒ 19:38 | Аутор: СРНА

Успјешно завршена реализација овогодишњег пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске"

Реализација пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" успјешно је завршена за ову годину испраћајем учесника 13. смјене, саопштено је из републичког Јавног фонда за дјечију заштиту.Пројекат је ове године обухватио више од 2.000 учесника, у 13 смјена, а у дјечијем одмаралишту "Ужице" у Бечићима боравила су дјеца најосјетљивих категорија, из социјално угрожених породица, са развојним потешкоћама, као и успјешни спортисти и надарена дјеца, те побједници републичких такмичења.
Јавни фонд за дјечију заштиту - Фото: РТРС
Јавни фонд за дјечију заштитуФото: РТРС

Такође, реализоване су све планиране програмске активности у одмаралишту.

Директор Фонда Недељко Јовић рекао је да је поносан што је институција којом руководи у могућности да за малишане организује један овакав пројекат, гдје многи први пут имају прилику да оду на море.

Јовић је истакао да ништа од тога не би било могуће без подршке Министарства здравља и социјалне заштите и Владе Републике Српске.

"Овај пројекат има вишестуки бенефит за све укључене, како за примарне кориснике, односно дјецу, која кроз њега стварају прелијепе успомене и незаборавна другарства, тако и за младе, првенствено просвјетне раднике и студенте, који кроз њега стичу веома корисна искуства за будући рад", навео је Јовић.

Он је додао да ће пројектни тим почети припрему за сљедећу годину у којој ће се, како је навео, тежити још квалитетнијим садржајима пројекта.

Фонд реализује овај пројекат већ 21 годину.