latinica  ћирилица
25/09/2023 |  17:50 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

Српска листа: Бар двојица Срба убијени пошто су се предали, тражићемо истрагу

Српска листа изразила је данас, у име читавог српског народа са Косова, најдубље саучешће породицама погинулих Срба и косовског полицајца Албанца у јучерашњем трагичном догађају у селу Бањска и најављује да ће тражити истрагу јер је бар двојица Срба хладнокрвно убијено послије предаје.
КиМ (Фото: Tanjug - STR (STR)) -
КиМ (Фото: Tanjug - STR (STR))

Из Српске листе поручују да ће тражити истрагу због убиства бар двојице Срба који су, како истичу, хладнокрвно убијени, иако су се предали.

- Питамо међународну заједницу зашто Еулекс није учествовао у операцији, већ само Куртијева полиција? Позивамо све на мир и суздржаност, јер је потребно да се на наше улице што прије врати мир и у том смислу нам треба, најхитније, да се Кфор и Еулекс распореде на сјеверу и спријече даљу ескалацију ситуације и политичку злоупотребу овог трагичног догађаја - наводе из Српске листе.

Напомињу и да дуже од годину дана упозоравају да режим у Приштини врши притисак на Србе и да свакога дана ескалира ситуацију и провокацијама изазива реакцију народа.

- Небројено пута смо тражили од Кфора да постави своје снаге и превентивно дјелује, тражили од међународне заједнице да обузда Куртија, увијек позивали на мир… али узалуд. Нажалост десило се оно што је Курти прижељкивао - закључује се у саопштењу Српске листе.