latinica  ћирилица
22/09/2023 |  19:40 ⇒ 19:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Ситуација са КиМ није лака, кад имате посла с неким ко није рационалан (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ситуација у вези са Косовом и Метохијом није лака и да је зато врло забринут.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Раде Прелић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

 - Врло сам забринут, јер кад имате посла са неким ко је рационалан, ко је разуман, да не изговорим ту ријеч ко је нормалан, онда увијек можете да постигнете компромис. Кад имате посла ко све то није, онда је тешко да сагледавате будућност на реалан и објективан начин и да знате шта вам слиједи. Овако остаје страх, јер никад не знате шта ће некоме сутра да падне на памет ко није сасвим рационалан - рекао је Вучић новинарима у Њујорку.

Одговарајући на питање како је протекао јучерашњи састанак са специјалним изаслаником за дијалог Мирославом Лајчаком, Вучић је одговорио:

- Протекао је. Разговарали смо, и тако. Не знам тачно ни шта бих вам одговорио, не могу ја да критикујем Лајчака, ја бих тиме пребацивао кривицу на неког другог. Пошто знам да ни он није у лакој позицији, јер најлакше је свима да окриве њега, да окриве (Жозепа) Бореља или неког другог, нису ни они криви, нису они ти који доносе кључне одлуке, оне се доносе у Берлину, Паризу или Вашингтону. То је потпуно јасно - рекао је Вучић.

Каже да је разговарао и са другим представницима САД, али као што је и јуче рекао није добро да све увијек буде за јавност.