latinica  ћирилица
18/09/2023 |  19:55 ⇒ 19/09/2023 | 11:47 | Аутор: РТРС

Панчев за РТРС: Звездо, храбро на Етихаду (ВИДЕО)

Пред фудбалерима Црвене звезде је тежак испит.
Дарко Панчев (фото:FK Crvena zvezda) -
Дарко Панчев (фото:FK Crvena zvezda)

Већ на старту групне фазе Лиге шампиона, иду на ноге шампиону Европе, Манчестер ситију, који са клупе сјајно води Пеп Гвардиола.

Како сутра играти на Етихаду, гдје су шансе црвено-бијелих и има ли их уопште, како зауставити Халанда...одговоре смо потражили од легендарног нападача Београђана, Дарка Панчева, "кобре са Вардара", човјека који се својим голом 1991. године, донио црвено-бијелима титулу шампиона Европе...

Чувени мађионичар фудбалске игре и данас са великом страшћу прати утакмице Звезде, с нестрпљењем ишчекује сутраши меч у Манчестеру, свјестан да је Сити велики фаворит.

- Неће бити ништа ново ако кажем да је Сити фаворит, и то не само против Звезде. Већ уназад неколико година под вођством Гвардиоле, који игра ону специфичну своју игру, држање пуно лопте, комбинаторике, пробијања са стране и још кад су довели Халанда који зна то све да реализује, заиста изгледају моћно и не заисзављиво. Видјели сте шта су прошле сезоне урадили Лајпцигу у осмини финала, касније Реалу и тако даље... У стању су да свакој екипи дају 4-5 голова, без проблема и Звезди сигурно неће бити лако... Али, мислим да Звезда нема шта да изгуби. Играчи морају храбро да изађу на терен, без страха, треме, одлучни да се предтаве у најбољем свјетлу. Нико им неће замјерити и ако изгубе. Што боље одиграју, то је боље и за њих, за њихов реноме, рејтинг клуба. Звезда у Манчестеру може пуно да добије - каже Панчев за РТРС.

Легендарни голгетер и добитник Златне копачке, истиче да Звезда треба тражити своје шансе преко контранапада и стрпљиво чекати своју прилику, ако то сјајни противник дозволи.

- Фудбал је чудна игра, не треба се никада унапред предати. Звезда мора играти добро и чврсто у средини терена, са више играча у везној линији те покушати, ако је то могуће што дуже сачувати лопту, када буде у прилици. Сматрам да је Манчестер Сити најјачи у тој везној линији, јер ту има неклико сјајних кретиваца који фантастично спајају нападаче са лоптом. Звезда мора бити агресивна, покушати да одузме што више лопти и преко брзих играча, Митровића и Букарија, да угрози гол противника. Наравно, лако је то рећи, видјећемо колико ће нам они то дозволити, јер врхунска су екипа. Увјерен сам да ће Звезда имати своју шансу за гол, на нападачима је да је искористе, као што сам то ја својевремено радио - навео је Панчев.

Панчев смтра да би велику успијех за ову генеравију Звездиних фудбалера био и 3. мјесто у групи, односно обезбијеђено европско прољеће у Лиги Европе.

- Свако ко мало боље разумије и прати фудбал, јасно му је да је нереално од Звезде тражити да јури прва два мјеста у конкуренцији Ситија и Лајпцига, али сигурно ако се укаже шанса, то треба да се искористи. Треба бити реалан и сконцентрисати се на то треће мјесто, мислим да је Звезда боља екипа од Јанг Бојса. То би био феноменалан успијех, пласман у европско прољеће и у Лигу Европе, које је одлично такмичење. Тако да, све што буде изнад трећег мјесета, то је за антологију - закључује Панчев.

Звезда је ове сезоне уложила доста у нови тим, доведен је велики број играча.Треба тренеру Бахару дати времена да то све уигра, Звезда има добар тим, са неколико врсних мајстора, попут Иванића, каже Панчев.

- Има доста нових играча, чак и неколико млађих играча, који добијају чешће шансу. Још увијек је рано да се доносе неки закључци, и колико може ова екипа или да се анализира како игра Звезда у овом тренутку. Њима треба времена да се упознају између себе и да се адаптирају. Звезда је велики клуб, са армијом навијача. Пристисак је огроман, нија лако тамо играти...вјеруј ми. Звезда је почела феноменално у припремном периоду, одиграла неколико извандредних утакмица, против добрих екипа, па је сада настала мала криза. Тешко је ишло, видим, изгубили су двије утакмице неочекивано, што наравно не мора ништа да значи. Једна побједа у Лиги шампиона, може да промјени све. Све је још ту промјењиво, сачекајмо још мало па ћемо видјети реалан домет ове екипе - рекао је на крају разговра за РТРС легендарни Дарко Панчев.