latinica  ћирилица
18/09/2023 |  06:56 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Вучић: Међународни представници ми рекли да је Додик у праву

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су му својевремено међународни представници рекли да је предсједник Републике Српске Милорад Додик у праву у вези са захтјевима за поштовање Дејтонског споразума.
Милорад Додик и Александар Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и Александар ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Лично сам разговарао, када су ме молили да разговарам са Додиком око спуштања тензија - рекао је Вучић за Телевизију Пинк.

Он је навео да је рекао да му то није проблем, али да морају да му кажу гдје Додик није у праву око два захтјева који се тичу поштовања Дејтонског споразума.

- И тада су ми међународни представници рекли - да, у праву је, али мора да прође време .... Прошло је више од годину дана, а они су настави да притискају Републику Српску, а нису прихватили оно што су мени чак рекли. Дакле, ја сам сведок тога да је било истина то да је био оправдан захтев Републике Српске у том тренутку. Али, шта да радите - рекао је Вучић.

Вучић ја додао да "сила Бога не моли", али и да се зна да "Бог силу не воли".

- Надам се да ћемо сви заједно као народ то моћи да превазиђемо - истакао је он.

Он је рекао да је његова највећа брига у вези са Косовом и Метохијом, као и да се нада да ће ствари преко Дрине ићи бољим током и да ће се умирити иако је забринут за позицију српског народа у Републици Српској.

На питање да ли може да се деси да Додик буде ухапшен, Вучић је рекао да не вјерује да је то могуће, али да се плаши да таквих идеја негдје има.

- Не мислим да је то нормално и не мислим да је могуће. Али, плашим се да постоје разне идеје - навео је он.

Говорећи о пријетњама премијера самопроглашеног Кодова Аљбина Куртија да ће "Српска листа да пати", Вучић је навео да би он био у свим америчким, њемачким и британским медијима да је тако нешто рекао.

- Албанцима је све дозвољено. Суштински их подржавају. Важно ми је да нису рекли да смо кривци и да смо неке људе извукли из притвора. То је наш посао - додао је Вучић.

Вучић је рекао да је његов највећи страх упрови покушај да се Србима наметне кривица свуда у региону.

- Имате медијски линч и прогон Срба у Црној Гори уколико не желе да се одрекну Београда ... Било јасно да се Влада Црне Горе не саставља тамо - рекао је Вучић.