latinica  ћирилица
18/07/2023 |  12:44 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Из ЕБРД-а потврдили РТРС-у: Неосноване медијске тврдње - настављамо са финансирањем пројеката у Српској

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) потврђује посвећеност БиХ и наводи да ће наставити са припремом и провођењем пројеката у Републици Српској, ФБиХ и Брчко дистрикту.
Европска банка - Фото: илустрација
Европска банкаФото: илустрација

- Хвала вам што сте нас контактирали. Након неоснованих медијских тврдњи, Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) потврђује посвећеност БиХ. Банка ће наставити са припремом и имплементацијом пројеката у ФБиХ, Републици Српској и Брчко дистрикту. ЕБРД је водећи институционални инвеститор у земљи, са преко три милијарде евра инвестираних у 216 пројеката - наводи се у одговору ЕБРД-а РТРС-у.

Јутрос су поједини федерални медији пренијели изјаву економске аналитичарке Светлане Ценић у којој говори да би Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и Свјетска банка могли обуставити финансијске пројекте у Републици Српској.

РТРС из дипломатских извора сазнаје да је лажна вијест коју су објавили поједини федерални медији, а у којој економски аналитичар Светлана Ценић говори да би Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и Свјетска банка могли обуставити финансијске пројекте у Републици Српској.