latinica  ћирилица
18/07/2023 |  06:57 ⇒ 10:16 | Аутор: РТРС

НСРС о измјенама и допунама Kривичног законика

Народна скупштина Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Брисање увреде и смањење новчаних казни за клевету разлика је приједлога у односу на нацрт закона. Иако су уважене одређене примједбе на нацрт Закона, опозиција тражи да се повуче са дневног реда.

Најављују протесте и напуштање сједнице. Протесте су најавили и поједини медији.

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић поручио је да циљ Закона није ограничавање рада медија.

На дневном реду четврте сједнице НСРС су и нацрти закона о електронском новцу, те о измјени и допуни Закона о државним становима на којима не постоји станарско право.

На дневном реду је и Нацрт закона о измјени и допунама Закона о пољопривредним задругама, те обавјештење о неким појавама од интереса за остваривање уставности и законитости.

Народна скупштина Републике Српске разматраће и извјештаје Фискалног савјета за 2022. годину, годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2022. годину, извјештај Агенције за високо образовање Републике Српске за прошлу годину, извјештај о раду Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске за 2022. годину, те Комисије за жалбе за прошлу годину.

На дневном реду је и информација Одбора за заштиту животне средине о одржаној тематској сједници "Активности надлежних институција Републике Српске поводом намјере Хрватске да одложе радиоактивни и нуклеарни отпад на локацији Трговска гора у непосредној близини границе БиХ са Хрватском".

Као прва тачка дневног реда биће разматрана посланичка питања и одговори Актуелни час.

Сједница почиње у 10.00 часова, уз пренос на РТРС плусу и нашем порталу.