latinica  ћирилица
15/07/2023 |  08:10 ⇒ 09:51 | Аутор: РТРС

Конференција за новинаре студенткиња изложених медијској хајци

Студенткиње Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија Универзитета у Сарајеву, које су претходних дана биле изложене медијској хајци од својих колега, али и грађана Сарајева и ФБиХ, данас ће се обратити јавности на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.
Сједиште Републике Српске у Источном Сарајеву (Фото:www.skyscrapercity.com) -
Сједиште Републике Српске у Источном Сарајеву (Фото:www.skyscrapercity.com)

На конференцији ће се обратити студенткиње Валентина Вујичић и Слађана Тодић, као и генерални директор предузећа "Сарајево-гас" Источно Сарајево Недељко Елек, који је пружио помоћ и заштиту студенткињама и њиховим родитељима.

Конференција за новинаре ће бити одржана у Административном центру Владе Републике Српске у 10.00 часова, најављено је из предузећа Сарајево-гас.

Студенткиње Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија Универзитета у Сарајеву рекле су да немају намјеру да наставе студије на овом факултету због медијског линча, хистерије и пријетњи по живот које су добиле због става изнесеног на Инстаграм профилу.

Тужилаштво БиХ затражило је од Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево материјал у вези са двије студенткиње, од којих је једна на друштвеним мрежама подигла три прста, а друга објавила фотографију генерала Војске Републике Српске Ратка Младића.

Из кантоналног МУП-а су саопштили да се Тужилаштво БиХ изјаснило да се овај случај квалификује као кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости.