latinica  ћирилица
16/06/2023 |  20:03 | Аутор: СРНА

Словенија започела признавање диплома стечених у БиХ

Словенија ће од понедјељка, 19. јуна, наставити са разматрањем појединачних захтјева за признавање диплома високог образовања из БиХ, чиме ће бити деблокиран процес вредновања и признавања високошколских диплома стечених у БиХ.
Дипломе - Фото: РТРС
ДипломеФото: РТРС

Из Министарстав цивилних послова у Савјету министара саопштено је да је ову информацију потврдило Министарство за високо образовање, науку и иновације и Еник-Нарик центар Словеније.

Ова активност резултат је интензивне вишемјесечне комуникације Министарства цивилних послова у Савјету министара и надлежних образовних власти са Министарством за високо образовање, науку и иновације Словеније с циљем заштите стечених права особа које су високошколске дипломе стекле у БиХ.

Еник-Нарик центар Словеније је 24. октобра 2022. године обуставио разматрање појединачних захтјева за вредновање и признавање високошколских диплома стечених у БиХ, због, како су навели, "недостајућих, нејасних и неусклађених информација у вези с акредитацијом високошколских институција и студијских програма у БиХ".