latinica  ћирилица
15/05/2023 |  19:09 ⇒ 16/05/2023 | 08:54 | Аутор: РТРС

Вук Јанковић, талентовани ученик, обара рекорде на свим такмичењима (ВИДЕО)

Вук Јанковић, ученик деветог разреда ОШ "Вук Караџић"из Требиња, обара рекорде на републичким такмичењима. Математика, физика и информатика његова су специјалност, гдје на свим такмичењима осваја рекордан број бодова.
Вук Јанковић - Фото: РТРС
Вук ЈанковићФото: РТРС

Таленат какав има Вук Јанковић ријетко се виђа. Математику, физику, информатику има у малом прсту. Најбољи је не само у Требињу већ и у цијелој Републици Српској. Не постоји задатак који до сада није ријешио. Колико је талентован показује и податак да је једини ученик у херцеговачкој регији који се у овој школској години пласирао и са рекордним бројем бодова бриљирао на чак три републичка такмичења.

- Када радиш оно што волиш све је уживање. Труд је изузетно важан, али и одрицање. Једноставно, некада морате да поставите приоритете да бисте били тамо гдје желите да будете - каже млади Требињац.

Награда је и изазов радити са оваквим генијалцем, кажу његови професори. Одавно је превазишао своје градиво, па га више не доживљавају као ученика, већ као колегу равног себи.

- Вук сада сигурно може да парира 90 одсто ученика који похађају гимназију, а равноправно би се носио и са четвртим разредом гимназије - истиче професор математике Слађана Караџић.

Упоран и темељан, оштроуман, бриљантан, а надасве скроман момак, који своје знање несебично дијели са другима, све су то, кажу, епитети који красе овог ученика. Вук је, тврде, таленат какав се у овој основној школи, а вјероватно ни у цијелом Требињу, није запамтио.

- Нису у питању само резултати, већ цјелокупан његов однос и рад у школи. Ако можемо за некога да кажемо да је савршен ученик, онда сигурно можемо рећи да је то он - наглашава директор школе Александар Вукановић.

За само три седмице, у три различита такмичења из три предмета, Вук се показао као најбољи у Републици Српској, а да ли је без премца у цијелој држави показаће ускоро на јуниорској олимпијади из физике и математике.