latinica  ћирилица
08/01/2023 |  09:49 ⇒ 11:21 | Аутор: РТРС

Стевандић: Стварање Српске - највеће достигнуће у задња два вијека

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је свим грађанима 31 годину постојања Републике Српске, истичући да ће стварање Српске остати један од најзначајнијих датума у историји српског народа и највеће достигнуће у задња два вијека.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Обавеза свих нас који смо Републику Српску стварали и који је данас представљамо, није само протоколарна, већ нас обавезује да оне који су се у Српској родили након њеног стварања, увијек подсјећа на величанствену и непроцјењиву жртву свих који су у тај свети темељ уградили своје животе, дијелове тијела и своје породице - рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, само одани онима који су Републику Српску стварали, а посвећени онима који се у њој рађају, бићемо достојни њене величине, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Стевандић је подсјетио да је народ Републике Српске на референдуму прије неколико година одбранио право да обиљежава Дан Републике који неки покушавају да оспоре.

- Посебно нас радује чињеница да је ове године свечани дефиле поводом Дана Репубике у Источном Сарајеву, а свечана академија у Бањалуци, што је доказ нашег јединства и заједничке љубави и оданости према отаџбини - рекао је Стевандић.

Истакао је да је Република Српска темељ опстанка, равноправности и слободе српског народа.