latinica  ћирилица
15/09/2022 |  09:38 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Ауто-пут је симбол националног јединства Српске и Србије (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас, на свечаности поводом почетка градње дионице ауто-пута Рача Бијељина, да је данас велики и важан дан за Републику Српску.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Срећна са што смо данас окупљени овим важним и великим послом. Данас, када славимо Дан српског јединства, слободе и националне заставе, окупили смо се да обиљежимо почетак изградње ауто-пута који ће спојити Бијељину и Рачу, Семберију и Срем, Српску и Србију - рекла је предсједница, поручивши да су односи Српске и Србије најбољи до сада.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је истакла да градња ауто-пута Рача-Бијељина није само плод успјешне сарадње, већ и симбол јединства.

Додала је да Република Српска никада није крила да је повезивање са Србијом у сваком погледу њен витални интерес и стратешки циљ.

- Али, наша сарадња није нити ће икада бити на било чију штету, баш као што није ни овај ауто-пут који ће бити од користи свим народима, прије свега у БиХ и Србији, али и много шире од тога - нагласила је Цвијановић.

Она је рекла да је поносна на све заједничке пројекте са Србијом широм Републике Српске, али и на испружену руку према другима, која никада није била знак слабости, већ одраз снаге и одговорности.

- Градећи путеве желимо да градимо мостове сарадње и добре односе са свима у региону - истакла је Цвијановић, изразивши срећу и понос што су данас највиши званичници Српске и Србије окупљени овим великим и важним поводом.

Предсједница Републике Српске је нагласила да не постоји ништа логичније и природније од међусобне братске сарадње и зато ће она у будућности јачати, не правдајући се ама баш никоме због тога.

- Срећна сам што данас започињемо изградњу овог ауто-пута, јер је то још један важан корак у правцу нашег снажнијег повезивања. Ова модерна саобраћајница сутра ће повезивати Бијељину и Рачу, а за неколико година биће само једна дионица на ауто-путу од Бањалуке до Београда. Увјерена сам да је то наш заједнички сан, који ће у најскоријем могућем року постати реалност - поручила је предсједница Цвијановић.