latinica  ћирилица
12/09/2022 |  16:53 ⇒ 16:59 | Аутор: СРНА

Пекинг спреман за сарадњу са Москвом на заштити обостраних интереса

Кина је спремна да сарађује са Русијом како би се заједнички заштитили обострани интереси, изјавио је члан политичког бироа Кинеске комунистичке партије Јанг Џијечи на састанку са руским амбасадором у Пекингу Андрејем Денисовом.
Кинеска застава (Фото: EPA-EFE/MARK R. CRISTINO) -
Кинеска застава (Фото: EPA-EFE/MARK R. CRISTINO)

- Кина је спремна да ради са Русијом, да заједнички спроводи стратешку сарадњу на високом нивоу, заштити заједничке интересе двије земље и побољша развој међународног поретка у праведнијем и разумнијем смјеру - рекао је Јанг, који је и директор генералне канцеларије Централне комисије за спољне послова у Централном комитету Кинеске комунистичке партије.

Јанг је напоменуо да су се билатерални односи под вођством лидера двије земље увијек чврсто кретале правим путем. Стране чврсто подржавају једна другу када се ради о питањима која укључују кључне интересе двије земље и блиско сарађују у оквирима међународних и мултилатералних механизама, пише ТАСС.

Денисов је истакао да су односи Русије и Кине, под вођством лидера двије земље, постигли значајне резултате, да су достигли висок ниво без преседана у историји и да улазе у ново доба.