latinica  ћирилица
08/09/2022 |  10:06 ⇒ 10:31 | Аутор: СРНА

Вулић: ПДП излази у сусрет својим менторима

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић истакла је да посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, коју је затражио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у вези са одлуком о давању агремана њемачком амбасадору, усвојеном без консензуса, још није ни заказана, али је ПДП већ најавио недолазак својих посланика да би изашли у сусрет својим менторима - страним амбасадама и туристи у БиХ Кристијану Шмиту.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

Вулићева је навела да су стране амабасаде и ментори у паници, јер посебну сједницу Народне скупштине нису очекивали, нити имају припремљен сценарио за Јелену Тривић у вези са њеним одржавањем, те је с тога најлакше и најбрже наредити да се посланици ПДП-а ни не појаве на засједању.

- Јелена фејк Тривић је веома гласна у заштити српских интереса, али само на друштвеним мрежама и предизборним памфлетима и трибинима, а како другачије и да буде када јој "српске интересе" исписују стране амбасаде са амбицијом да буде прва политичка обмана у Републици Српској - нагласила је Вулићева.

Она је додала да због кукавичлука Тривићева не смије да дође на посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске, јер је из Сарајева стигло упутство да ПДП и СДС не смију подржати њено одржавање, нити притиснути тастер "за".

- Јасно је да имају основа приче по сарајевским кулоарима да Јелена Тривић ужива апсолутно повјерење британске и њемачке амбасаде и да има дил са Шмитом и њемачком Амбасадом. Да ради по налогу, а не по својој српској свијести увјерили смо се ономад када је парламент Српске донио одлуку којом не подржава увођење санкција Русији. Ту одлуку подржали су сви, осим Тривићеве и осталих сарајевских савезника. Част честитим изузецима у опозицији - истакла је Вулићева.

Према њеним ријечима, недоласком на посебну сједницу и ранијим напуштањем сједница Тривићева даје апсолутну подршку резолуцији Бундестага који од БиХ прави лажну сарајевско-грађанску државу, за коју се залажу Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић, која је стаза која води до исламске БиХ.

- Јелена Тривић из дана у дан показује да не зна и неће одбранити српски образ, да не жели да зна да је граница понижења српског народа и Републике Српске од званичног Берлина одавно пређена. Кад сад не зна да је крајње вријеме рећи доста је, кад ће!? Али не само да не зна, већ ни неће, јер је договор са западним амбасадама о рушењу Додика по сваку цијену склопљен уз обилату финансијску инјекцију - нагласила је Вулићева.

Она је истакла да је састанак Тривићеве са Шмитом издаја, а одбрана Њемачке у Народној скупштини Републике Српске кукавичлук и похлепа.

- Очигледно је да Тривићева потцјењује бираче у Српској, али за продане душе Србин никад гласао није, па неће ни сада - рекла је Вулићева.