latinica  ћирилица
14/04/2022 |  07:15 ⇒ 11:21 | Аутор: РТРС

Жупљанин: Нема разлога за забринутост грађана, МУП Српске брине о безбједности (ВИДЕО)

Професор Слободан Жупљанин рекао је у Јутарњем програму РТРС-а да грађани Републике Српске немају разлога за забринутост због појачаних мјера безбједности, већ могу да буду охрабрени чињеницом да МУП Српске предано брине о безбједности свих грађана.
Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Слободан ЖупљанинФото: РТРС

Жупљанин је истакао да информација о угрожености српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика не представља изненађење, јер је, како каже, Додикова безбједност угрожена већ дуже од годину дана и њему и његовој породици је више пута пријећено.

- Морамо вјеровати информацијама МУП-а Републике Српске који прати сва дешавања и у складу с тим дјелује - рекао је он и додао да свака пријетња мора бити озбиљно схваћена и анализирана.

Жупљанин је рекао да забрињава изостанак реакције безбједносних агенција у БиХ.

Он је истакао и да Додик представља највећу пријетњу онима који желе да униште Републику Српску.

- Додик има разлога да буде забринут, ситуације попут ове треба озбиљно схватити - рекао је Жупљанин.

Жупљанин је нагласио да Република Српска мора да се штити и да врати одузете надлежности.

Подсјећамо, Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигло обезбјеђење на највиши ниво.

Додик је за РТРС рекао да се осјећа безбједним кад га чува МУП Српске, те да ће се, у складу са препорукама, прилагодити потребама појачане безбједности.