latinica  ћирилица
30/03/2022 |  08:36 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Новаковић Бурсаћ: Изетбеговић гласовима дијаспоре жели да утиче на изборни резултат (ВИДЕО)

Шефица Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да је лидер СДА Бакир Изетбеговић демаскирао и потпуно изложио јавности све што политичко Сарајево годинама ради, а то је намјера ремодулације БиХ по њиховој вољи.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Коментаришући изјаву Изетбеговића у Бечу о потреби да се бошњачка дијаспора уједини и масовно гласа на изборима у БиХ, Новаковић Бурсаћ је истакла да Изетбеговић жели да анимира гласаче из дијаспоре и тако утиче на изборни резултат, циљано у Републици Српској.

- Морам да напоменем да тиме могу да утичу на избор српског члана Предсједништа БиХ, као и састав Народне скупштине Републике Српске - рекла је она у Јутарњем програму РТРС-а.

Како је рекла, подстрек за овакве позиве и изјаве је нелегално изабрана Централна изборна комисија, те правосуђе на нивоу БиХ које се, како је навела, свело на испуњавање жеља.

Новаковић Бурсаћ је нагласила да је изборни инжењеринг довео до тог да Жељко Комшић гласовима Бошњака буде изабран као представник хрватског народа.

Она је рекла и да је политичко Сарајево главни кривац за кризу у БиХ.