latinica  ћирилица
14/11/2021 |  08:06 ⇒ 11:04 | Аутор: РТС

"Дан Д" за Србију и Португалију - ко ће директно у Катар?

Фудбалска репрезентација Србије вечерас у Лисабону против Португалије игра одлучујућу утакмицу за пласман на Свјетско првенство и само побједа их директно води у Kатар.
Фудбалери Србије (@FSSrbije) - Фото: Тwitter
Фудбалери Србије (@FSSrbije)Фото: Тwitter

Селектор Србије Драган Стојковић свјестан је да Србија нема лак задатак, али недвосмислено поручује да су "орлови" у Лисабон дошли по побједу и карту за Катар.

- Неће доћи 50.000 људи да гледа екипу спремну да калкулише и тражи само бод. Португалија није такав тим, није то ни Србија. У Лисабону се састају једине двије непоражене екипе у необично брзим и мини квалификацијама. Дошло је вријеме да видимо ко је бољи - рекао је Стојковић на конференцији за медије у Лисабону.

Он је додао да има изненађење за Португалце.

- Можете да очекујете све, али у једно сам убјеђен - гледаћете добру Србију, спремну да се упусти у жестоку борбу са сјајном Португалијом - каже Стојковић.

Kако је навео, нападачки стил игре сигурно неће мијењати.

- Од почетка квалификација кренули смо са једним стилом, нема разлога да мијењамо формацију у посљедњој утакмици. Поштујемо себе, гајимо атрактиван и нападачки фудбал. Наша идеја није да се адаптирамо Португалу, већ кроз добру игру да дођемо до нама потребном резултата - додао је Стојковић.

Утакмица се игра у Лисабону од 20.45 часова.