latinica  ћирилица
10/06/2021 |  12:56 ⇒ 15:41 | Аутор: СРНА

Вучић: Говор у УН пун мржње према Србима

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су неки користили пресуду генералу Ратку Младићу да би говорили о томе како треба зауставити Србију, критиковао је називање Срба у БиХ "босанским Србима", а за једног од представника из региона у УН је рекао да је говорио пун мржње према Србима.
Александар Вучић (Фото: Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Instagram)

- Тај човјек је све вријеме пун мржње говорио о нашем народу и то о људима који живе у његовој земљи! Да просто не повјерујете. Па шта онда да очекујете од тих људи, шта онда тражите од тих људи? - рекао је Вучић новинарима у Јагодини.

Предсједник Србије критиковао је називање Срба у БиХ "босанским Србима" у обраћањима на сједници Савјета безбједности УН.

- Нису то никакви босански, као што не постоје ни хрватски Срби. То су Срби. Јер ни ми не кажемо овдје српски Хрвати ни српски Бошњаци. Никад то од мене нисте чули - напоменуо је Вучић.

Он је примијетио да само Срби немају право да буду ни Срби, али да сада иде нова фаза борбе у Бриселу, гдје предстоји наставак преговора о Косову и Метохији.

- Оно што мора да буде стална фаза то је да не размишљамо о сукобима, да одговоримо када смо приморани, да размишљамо о миру, стабилности и да гледамо напријед, у будућност и како да отварамо фабрике - рекао је Вучић.

Он је оцијенио да су неки пресуду генералу Младићу користили не да би говорили о прошлости, већ да би прије свега говорили о будућности у којој треба да се заустави Србија.

Вучић је истакао да ће нове фабрике бити побједа српског народа и свијест да својим радом, посвећености, марљивошћу и ентузијазмом може да мијења будућност.

- Ако неко мисли да је могуће ићи напријед и говорити о помирењу тако што ћете да стигматизујете цијели народ, при том неријетко заборављајући чињенице и урпкос чињеницама, онда у томе нема рјешења - закључио је Вучић.

Предсједник Србије присуствовао је данас у Јагодини отварању фабрике њемачке компаније Фишер аутомотив систем, у којој ће се производити ауто дијелови и додатна опрема за аутомобиле високе класе.

Инвестиција Фишера вриједна је око 40 милиона евра, а у производној хали површине 8.000 квадратних метара радиће 350 запослених. Исти инвеститор најавио је и да би у Јагодини требало да отвори и фабрику типлова.

Та компанија своје фабрике има још у Њемачкој, САД, Кини и Чешкој гдје запошљава око 5.200 радника.