latinica  ћирилица
07/06/2021 |  17:00 ⇒ 08/06/2021 | 12:52 | Аутор: РТРС

Ђоковић прошао даље, Мусети предао (ФОТО/ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Роланд Гароса, пошто је у мечу четвртог кола савладаоЛоренца Мусетија, послије великог преокрета, било је 2:2 у сетовима, и 4:0 у гемовима када је Италијан предао.

По сетовима је било 6:7 (7), 6:7 (2), 6:1, 6:0; 4:0

Меч је трајао 3 часа и 28 минута.

За то вријеме Ђоковић је имао 11 ас удараца, 53 директна поена, и 100 одстотан учинак на брејк лоптама, девет од девет.

Иако је губио у прва сета, готово идентично, послије тајбрејкова, Новак је био прилично миран, фокусиран на терен, чекајући своју прилику, и она је почела да се указује почетком трећег сета, и више је није испуштао.

Сасвимсигурнода би меч отишао у другом смјеру, да је Ђоковић у првомсету код водства 3:1 у гемовима искористио једну од гем лопти за 4:1. Није, дозволио је рејк, и све је кренуло у другом смјеру. Имао је прилику и у тај брејку, водио је 4:2, али Мусети је сваки пут имао правовремен одговор.

Новак Ђоковић (Фото:AP Photo / Michel Euler)

И онда експолозија, за само 40-ак минута Ђоковић узима два експресна сета, и са великом психолошкомпредности улази у пет одлучујући, док је на лицу младог Италијана видио умор, али и невјерица да може до изненађења.

У мечу за полуфинале Ђоковића чека још један Италијан, овај пут Матео Беретини, који се у четвртфинале пласирао без борбе, пошто је Роџер Федерер одустао од турнира,а дуел би се требао играти у сриједу уз директан пренос на РТРС.