latinica  ћирилица
31/05/2021 |  20:30 ⇒ 20:31 | Аутор: РТС

Осака се повукла са Ролан Гароса

Друга тенисерка свијета Наоми Осака повукла се са Ролан Гароса након само два дана, а одлуку је саопштила на друштвеним мрежама.

Осака је одлучила да заврши учешће на другом гренд слему сезоне због свега што је изазвала њена објава да ће ове године бојкотовати конференције за медије у Паризу.

Млада Јапанка је прије почетка такмичења на друштвеним мрежама објавила да због неразумијевања и менталног здравља неће долазити на конференције за медије послије мечева.

Освајачица четири гренд слема и најплаћенија спортисткиња данашњице тако је покренула лавину реакција које су претежно биле негативне.

Турнир је казнио са 15.000 долара и запријетио дисквалификацијом, новинари су осули паљбу јер је устаљена пракса да играчи сарађују са медијима, па је све прерасло у велики проблем.

- Најбоља ствар за турнир, остале играче и мене саму је то што се повлачим како би се сви вратили фокусирани на тенис који се одвија у Паризу - написала је у свјетски "број 2".

Послије свега се јавила и њена старија сестра Мери, која је покушала да је одбрани, али су њене ријечи само додале "уље на ватру".

Наоми је признала да је можда погријешила због начина и тренутка када је издала саопштење, а онда и образложила свој став.

- Истина је да сам патила од дугих периода депресије послије Ју-Ес опена 2018. године и да сам се веома тешко носила са тим. Сви који ме познају знају да сам интровертна и на турнирима често могу да ме виде са слушалицама у ушима како бих сузбила ту друштвену анксиозност - истакла је и још једном се извинила свим новинарима.

- Тениски медији су увијек били добри према мени, желим да се извиним свима, посебно оним кул новинарима које сам можда повриједила. По природи нисам јавни говорник и имам огромне нападе анксиозности прије него што треба да се обратим свјетским медијима - додала је Осака.

Јапанска тенисерка је двострука освајачица Ју-Ес опена (2018, 2020) и Аустралијан опена (2019, 2021), а недавно је добила награду Лауреус за најбољу спортискињу у 2021. години.

Осака је у другом колу турнира у Паризу требало да се састане са Румунком Аном Богдан.