latinica  ћирилица
28/05/2021 |  07:37 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Петронијевић: Караџићево здравствено стање није добро

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић пребачен је у затвор на југу Енглеске и здравствено није добро, изјавио је Срни члан тима одбране Горан Петронијевић.
Горан Петронијевић (Фото:Medija centar Beograd) -
Горан Петронијевић (Фото:Medija centar Beograd)

Петронијевић је навео да се са Караџићем чула породица, али да не може да прецизира у који је град премјештен на југу Енглеске гдје су углавном Арапи, муслимани.

- Немамо никакву информацију осим незваничне, јер они /суд/ још нису скинули ознаку тајности са његовог трансфера. Бојим се да детаље још не можемо да износимо да нам не би правили проблеме после приликом одласка /код њега/ - додао је Петронијевић.

Претронијевић је навео да Караџић, колико је чуо, здравствено није добро.

- Он је био у једном ритму живота, користи одређене лијекове - рекао је Петронијевић.

Предсједник Механизма за кривичне судове у Хагу Кармел Ађијус одбио је 14. маја приговор одбране Радована Караџића на одлуку о издржавању казне доживотног затвора у Великој Британији, објавио је тада на Твитеру један од чланова његовог правног тима адвокат Питер Робинсон.

Овим потезом, према ставу Робинсона, Караџић је осуђен на "казну самице до краја живота или смрт од муслиманских екстремиста у затворима у Великој Британији".

Према писању "Вечерњих новости", Караџић се јавио кћерки Соњи послије пребацивања у Енглеску и рекао да су га пребацили и да чека премјештај са тренутне локације на југ Британије у затвор који се налази 100 километара од Саутемптона.