latinica  ћирилица
24/05/2021 |  10:31 ⇒ 07/06/2021 | 14:31 | Аутор: СРНА

Младић: Ако буде по доказима генерал ће бити ослобођен

Уколико се узму у обзир докази, генерал Ратко Младић ће 8. јуна бити ослобођен, а ако Међународни механизам за кривичне судове у Хагу потврди првостепену пресуда, биће то доказ да њихов рад нема везе са међународним правом и правдом, рекао је генералов син Дарко Младић.

Он је нагласио да је увјерен да је лоше здравствено стање главни разлог због којег је Механизма пожурио да закаже изрицање правоснажне пресуде и нагласио да још не зна да ли ће моћи да посјети оца уочи тога.

- Публике, највјероватније, неће бити на изрицању пресуде. Као породица, још чекамо та одобрења, али имало би смисла једино да нам дозволе да га посетимо пре и после изрицања пресуде. Телевизијски пренос из суднице могу да гледам и из Београда. Одбрана је тражила да цео тим буде присутан и очекујем да ће то бити одобрено - рекао је Младић за телевизију Хепи.

Навео је да је генерал Младић прошле седмице имао здравствену кризу, али да породицу не обавјештавају о налазима испитивања.

- Једино од њега можемо да чујемо шта су му радили. Биле су и ситуације очигледног губитка памћења, када није могао да се сети неких основних ствари, па се то мало поправљало. Углавном, његово здравствено стање је лоше - рекао је Дарко Младић.

Ратка Младића, бившег команданта Војске Републике Српске Хашки трибунал је 22. новембра 2017. године првостепено осудио на доживотну казну затвора.