latinica  ћирилица
15/05/2021 |  18:59 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Грчка очекује туристе, међу њима и оне из Српске (ВИДЕО)

Грчка је отворила границу за туристе. Након шест мјесеци потпуног затварања, мјере постепено попуштају, а све у нади да ће спасити сезону. Туристи из Српске и БиХ, у Грчку ће моћи да уђу као и грађани Србије, потврдила је за РТРС амбасадорка БиХ у Грчкој Милица Ристовић.
Туристи у Грчкој - Фото: РТРС
Туристи у ГрчкојФото: РТРС

Пола сата од градске вреве, мирне плаже и предивно море. Они ријетки које смо данас затекли на плажи, надају се лијепом времену и успјешној сезони.

Грци се надају и туристима из Републике Српске. Да ће имати једнак третман као и грађани Србије, потврђено је након јучерашњег састанка српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и грчких званичника. Свако ко долази, 24 сата прије уласка треба да попуни ПЛФ образац.

- Други услов је да туристи имају PCR тест не старији од 72 часа, или да су примили двије дозе вакцине, и да је од друге вакцинације прошло најмање 14 дана. Важно је нагласити да Грчка признаје све врсте вакцина - нагласила је Милица Ристовић, амбасадорка БиХ у Грчкој.

Грчка је од 6. новембра била потпуно затворена.

Постепено отварање почело је прије неколико дана, када су отворене баште кафића и ресторана, као и трговине. Више од затворености, Грке плаше празне плаже, јер не смију себи да приуште још једну пропалу сезону.