latinica  ћирилица
14/05/2021 |  16:20 ⇒ 16:30 | Аутор: СРНА

Гацко: Уручени кључеви за два стана ратним војним инвалидима

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић уручио је данас кључеве станова за два ратна војна инвалида чиме је, како је рекао, готово завршен процес стамбеног збрињавања борачких категорија у Гацку.
Гацко - уручени кључеви за два стана ратним војним инвалидима - Фото: СРНА
Гацко - уручени кључеви за два стана ратним војним инвалидимаФото: СРНА

Кључеви од станова, које је општина Гацко у потпуности финансирала у вриједности од око 55.000 КМ, уручени су ратним војним инвалидима Анђелку Никитовићу и Драгу Суботићу.

Општина Гацко саопштила је да је у складу са потребама рјешавања стамбеног питања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, на иницијативу Борачке организације у приземљу зграде код старе болнице, два пословна простора претворила у стамбене јединице, које су данас усељене.

- Ова зграда је уз помоћ Министарства рада и борачко-инвалидске заштите прије неколико године била завршена, међутим указала се потреба за још два стана и општина је кренула у реализацију - рекао је Милинковић.

Он је указао да је било проблема са плаћањем извођачу радова, али да је општина изнашла средства.

- И дочекали смо да наши борци коначно добију кров над главом - истакао је Милинковић.

Никитовић, који је послије много година ријешио стамбено питање, захвалио је свима који су му помогли и напоменуо да је ту иницијативу прије четири године покренула Борачка организација општине Гацко.

- Захвалност дугујем предсједнику Општинске борачке организације Гацко Славку Атељевићу и тадашњем предсједнику Слободану Илићу, од којих је иницијатива потекла. Наишли смо на разумијевање општине Гацко, а Скупштина општине је усвојила приједлог о промјени намјене пословног у стамбени простор - истакао је Никитовић.

Он је захвалио и бившем начелнику општине Гацко Милану Радмиловићу, као и актуелном начелнику Милинковићу.

Околно уређење зграде је приоритет и налази се у плану капиталних улагања општине Гацко за ову годину, а најављено је и да ће прилазни пут згради бити завршен у овој грађевинској сезони.

Општина Гацко ће, како је поручено, и даље бити на располагању борачким категоријама.