latinica  ћирилица
14/05/2021 |  15:56 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Шеранић - Гудељевић: Обезбиједити адекватне и признате ковид потврде

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и министарка цивилних послова у Савјету министара Анкица Гудељевић констатовали су да је један од изазова носиоца свих нивоа власти обезбјеђивање адекватних и признатих ковид потврда за потребе становништва, с циљем несметаног кретања.
Шеранић и Гудељевић (Фото: Министарство здравља Републике Српске) -
Шеранић и Гудељевић (Фото: Министарство здравља Републике Српске)

На састанку у Бањалуци констатовано је да је један од изазова и промоција вакцинације као најбоље мјере за стављање пандемије вируса корона под контролу, а у складу са доступношћу вакцина, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

На састанку, којем је присуствовао и директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, разговарано је о сарадњи коју министарства остварују у периоду борбе против пандемије вируса корона, у складу са својим надлежностима, као и изазовима са којима се суочавају, посебно по питању важности вакцинације становништва против ковида 19.

Шеранић је изнио информације о дасадашњем току процеса вакцинације становништва у Републици Српској, доступности неколико врста вакцина, као и начинима на које се становништво пријављује за имунизацију.

Разговарано је и о очекивањима за даље испоруке вакцина из Ковакс механизма, као и "EU4health" програма, које координише Министарство цивилних послова.

Гудељевићева је истакла да се са испоруком већих количина вакцина виде резултати досадашњег рада свих оних који су, у складу са својим улогама, снажно ангажовани на њиховом обезбјеђивању.