latinica  ћирилица
14/05/2021 |  14:21 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Гујон: Приоритет подршка учењу српског језика

Приоритети Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону су подршка учењу српског језика и културе и унапређење суфинансирања пројеката организација из региона и дијаспоре, рекао је директор ове управе при Министарству спољних послова Србије Арно Гујон.
Арно Гујон - Фото: Тwitter
Арно ГујонФото: Тwitter

Отварајући 12. Конференцију српских националних организација у земљама региона, у Матици српској у Новом Саду, на којој је представио план приоритетних активности Управе, Гујон је додао да су ово двије главне активности на којима ова управа свакодневно ради.

- Кроз директан контакт с представницима локалних српских заједница и народом, боље разумијемо њихов положај и проблеме. Очекујем да ћемо бити у прилици да тјешње сарађујемо, а самим тим и да допринесемо српском заједништву и побољшању положаја свих Срба у земљама региона - рекао је Гујон.

Колико је непосредан контакт с народом битан, Гујон истиче да је најбоље могао да научи кроз 15-годишње искуство у хуманитарном раду на Косову и Метохији, саопштено је из Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.