latinica  ћирилица
14/05/2021 |  11:53 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Измјенама Изборног закона БиХ ријешити хрватско питање у ФБиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да би измјенама Изборног закона БиХ коначно требало да буде ријешено хрватско питање у Федерацији БиХ /ФБиХ/, али и у контексту политичког представљања Хрвата на нивоу БиХ.
Недељко Чубриловић - Фото: Сенссервис
Недељко ЧубриловићФото: Сенссервис

- Република Српска није проблем и нико се не спотиче око одлука и ставова Републике Српске у вези са доношењем коначне верзије измјена Изборног закона БиХ. Ми смо у Републици Српској ријешили питање "Сејдић-Финци" и то је био један од основних задатака - изјавио је Чубриловић за Н1.

Према његовим ријечима, сада треба сагледати какав би то Изборни закон задовољио интересе хрватског народа у БиХ.

- Свједоци смо да су већ неколико година, у неколико изборних циклуса Хрвати преварени. Морамо бити објективни у вези са тим и треба пронаћи повољно рјешење. То што неко не жели да то види може да нам се обије свима о главу - упозорио је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је нагласио да Изборни закон БиХ треба да се усаврши и да се ријеши највећи проблем, а то је, према његовом мишљењу, хрватско питање у ФБиХ.

- Треба ријешити и питање учешће Хрвата у руководству на нивоу БиХ, што не мислим да би требало да буде проблем. Очекујем да нови Изборни закон БиХ у функцији буде прије предстојећих општих избора - рекао је Чубриловић.