latinica  ћирилица
10/05/2021 |  11:44 ⇒ 11:44 | Аутор: СРНА

Бањалука: У голфу пронађено пет миграната без докумената

Припадници Полицијске управе Бањалука одузели су лицу чији су иницијали Д.Б. из овог града путничко возило марке голф јер је управљало аутомобилом иако му је возачка дозвола поништена, а утврђено је и да је превозило пет миграната без докумената.
Полицијска управа Бањалука - Фото: РТРС
Полицијска управа БањалукаФото: РТРС

Провјером је утврђено да је ово лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од 2.193 КМ.

Из бањалучке Полицијске управе је саопштено да је о свему обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, који се изјаснио да у овом догађају нема елемената кривичног дјела.

Обавијештен је и дежурни инспектор Теренског центра за странце Бањалука, који је саопштио да се мигранти спроведу до аутобуске станице како би наставили пут ка једном од прихватних центара.

Против Д,Б. ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука.

Полицијски службеници Полицијске станице Кнежево су ухапсили лице чији су иницијали М.Р. из Травника због сумње да је почеком маја на подручју ове општине починило два кривична дјела тешка крађа и једно кривично дјело тешка крађа у покушају.

Код лица М.Р. су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се против лица М.Р. достави извјештај у редовној процедури.