latinica  ћирилица
07/05/2021 |  13:23 ⇒ 13:24 | Аутор: РТС

Вучелић: Тужићемо Асана због преваре

Случај Асано ће доживјети епилог на суду, а по уговору који је потписан надлежан је и наш суд као и органи ФИФА, рекао је предсједник Фудбалског клуба Партизана Милорад Вучелић, наводећи да има индиција да је направљена превара, у којој је учествовао један страни клуб, како би избјегли плаћање трансфера.

Јапански фудбалер је прије пет дана самовољно напустио Београд и једнострано раскинуо уговор са Партизаном, а први човјек црно-бијелих је демантовао наводе да Асанова примања нису била редовна.

Вучелић је за ТВ Пинк прецизирао датуме када су му исплаћиване плате.

- Говори се да смо ми њега злостављали, уцјењивали и понижавали. Само у овој години је добио 240.000 евра, тако да њему никако не може бити угрожена егзистенција. Он је спреман да тужи чак за ковид плате, које су умањене у свим свјетским клубовима. Наплатио је своје игре, и дужан је да игра - нагласио је Вучелић.

Он је додао да постоји још један услов који Асано није испунио прије одлска из Партизана.

- Он је наплатио своје игре и те како. И по нашим законима, он не може да раскине уговор једнострано, на овај начин. Нарочито, јер ниједним актом ни он ни адвокати нису послали упозорење ако се не плати да ће се раскинути уговор, а то упозорење је нужно. То кажу и српски и ФИФА прописи - истакао је Вучелић.

Вучелић је потврдио да ће Партизан правду потражити на суду.

- То ради наш адвокат Зоран Дамјановић, који је већ водио случај са Гогуом који смо ми добили. Ми смо оштећени и то ћемо навести у захтјеву. Не могу да гарантујем ништа, али сви аргументи су на нашој страни - оцијенио је Вучелић.

Он је рекао и да га изузетно охрабрује изјава предсједника Србије Александра Вучића о борби против спортске мафије.

- То је веома значајно зато што је људима из спорта дало прилику да причају о томе, зато што је то било забрањено од стране ФШ. Ја сам рецимо прије неколико година кажњен зато што сам јавно рекао да су Партизану одузети бодови. То је био вербални деликт. Што се Партизана тиче, ја могу да кажем да Партизан не намјешта утакмице, некада побједи, некада изгуби", закључио је Вучелић.