latinica  ћирилица
05/05/2021 |  20:04 ⇒ 20:51 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд ће побиједити уколико га Приштина тужи за геноцид

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да најаве Приштине да ће тражити ратну одштету од Београда и да ће тужити Србију за геноцид, значи да Албанцима није стало до дијалога ни до компромиса и поручио да ће Београд побиједити уколико дође до тужбе за геноцид.
Александар Вучић (Фото: Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Instagram)

Вучић је на конференцији за новинаре након сједнице Предсједништва СНС-а, чији је лидер, поновио да Косово не може само да поднесе тужбу.

- Они то не могу да ураде сами јер нису независна и суверена земља, мораће да то учине под нечијом туђом заставом, под нечијим туђим именом. Можда за њих Албанија није туђа земља, али то ће онда да изазове другу врсту компликација, а оно што ће Србија да уради јесте да ће из тога да изађе као побједник - навео је Вучић.

Он је рекао да вријеме није савезник Србије за рјешење питања Косова и Метохије, мада, како је оцијенио, неки мисле другачије, и нагласио да се став великих сила, какве су Њемачка, Француска и САД неће промијенити чак и да се "Србија окрене наглавачке", наглашавајући да је за њих једина успјешна Србија – Србија без Космета.

Вучић је најавио да премијер Ана Брнабић и он од петка улазе у активну кампању за вакцинацију и да ће људе директно на терену позивати да се одазову.

Он је нагласио да ће одлуку о отварању Србије донијети Кризни штаб, а да је његова препорука да се не чека субота већ да све буде отворено већ у петак.

У осврту на сједницу Предсједништва, Вучић је рекао да је поднио приједлог да се формира радна група и уђе у преговоре за уједињење са странком "Патриотски Савез Александар Шапић".

- То је за нас важно. Ширимо фронт слободарске Србије, оних снага које могу да побједе за просперитет Србије. За то су нам потребни нови људи и нова енергија - рекао је Вучић.