latinica  ћирилица
05/05/2021 |  07:36 ⇒ 09:25 | Аутор: СРНА

Савјет министара о заштити домаће производње

Савјет министара данас ће, између осталог, расправљати о информацији о предузетим мјерама за побољшање услова спољнотрговинског пословања и заштите домаће производње у области пољопривреде и прехрамбене индустрије чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Пред министрима би требало да се нађе и информација о предузетим мјерама с циљем активирања заштитних клаузула Споразума о стабилизацији и придруживању на увоз одређених пољопривредних производа из земаља ЕУ, односно да се о тој информацији изјасне у другом кругу гласања.

Предлагач и ове информације је Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Министарство комуникација и транспорта требало би да поднесе извјештај о провођењу Споразума о изградњи међудржавног моста преко ријеке Саве код Градишке и прикључних дионица међудржавног пута Е-661 између Савјета министара и Владе Хрватске до 31. децембра 2020. године.

Дневним редом је предвиђено да се нађе и иницијатива за вођење преговора ради закључивања Споразума о зајму /Пројекат модернизације водних и санитарних услуга/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, чији је предлагач Министарство финансија и трезора у Савјету министара.

На приједлог Министарства иностраних послова, пред Савјетом министара ће се наћи и нацрт одлуке о ратификацији Споразума између Савјета министара и Владе Турске о сарадњи у инфраструктурним и грађевинским пројектима.

Савјет министара требало би да разматра и приједлог правилника о специјализованим службеним возилима Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ, чији је предлагач Министарство правде у Савјету министара.

На сједници је планирано да се разматра и извјештај о стању у области трговине људима и имплементацији Стратегије супротстављања трговини људима у БиХ за 2020. годину, чији је предлагач Министарство безбједности.

Дневним редом је обухваћен и приједлог извјештаја о провођењу Закона о контроли кретања оружја и војне опреме за 2020. годину чији је предлагач Министарство безбједности у Савјету министара.

Почетак сједнице најављен је за 10.00 часова.