latinica  ћирилица
03/05/2021 |  09:28 ⇒ 09:29 | Аутор: Агенције

Словенија ублажава мјере

У Словенији се наставља ублажавање рестриктивних, антиепидемијских мјера и од данас је дозвољен рад неких образовних и консултантских установа, угоститељских и туристичких објеката, али само у тзв. жутим регионима - Помурском, Корушком, централној Словенији, Обално-Крашком региону и у Горишком.

Од данас су дозвољене и посјете не-медицинским и терапеутским службама, уз доказ о негативном тесту на корона вируса, преноси агенција СТА.

Ноћни клубови, барови и дискотеке и даље су затворени, али у жутим регионима је дозвољен одлазак у продавнице и у пословне зграде уз поштовање прописане физичке дистанце, једна особа на 20 квадратних метара.

У наранџастим регионима - Подравском, Савињском, Засавском, Посавском, Југоисточној Словенији, Горењском региону и Приморско-Нотрањском дозвољене су посјете продавницама, али уз строже мјере физичког дистанцирања - један клијент на 30 квадратних метара.

Када је ријеч о пијацама, посјете су дозвољене уз ограничење - једна особа на 10 квадратних метара, а баровима и ресторанима је дозвољено да послужују у својим баштама, уз поштовање прописане раздаљине између столова и уз ограничен број гостију.

Најављено је и отварање музичких школа, а ове најновије мјере биће на снази до 9. маја, када ће влада поново одлучивати о рестрикцијама на основу актуелне епидемиолошке ситуације.