latinica  ћирилица
02/05/2021 |  19:44 | Аутор: СРНА

Вулин затражио објашњење од Загреба о инциденту у Борову

Министар унутрашњих послова Александар Вулин званично је затражио од хрватских колега да дају објашњење о инциденту који се јутрос догодио у Борову, када је група навијача узвикивала "Ој, Хрватска мати, Србе ћемо клати".
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Ако је све што је на снимку дијељеном путем друштвених мрежа истина, тражио сам да учине све да и такозвани навијачи Динама и полицајци који су их чували док су Србима пријетили смрћу буду примјерено кажњени - навео је Вулин у писаној изјави.

Он је истакао да усташко дивљање у мјестима у Хрватској гдје живе Срби није новост, чак ни када им се смрт призива на православни Васкрс, али је новост да полиција послушно слиједи силеџије и кукавице док пријете Србима клањем и убијањем.

- Чињеница да постоје усташе не говори ништа ни о Хрватима, ни о хрватској држави, али ако не буду кажњени и они и полицајци који их штите, то ће много говорити и о Хрватима и о хрватској држави - поручио је Вулин, преносе београдски медији.

Већа група мушкараца прошла је јутрос, на православни Васкрс, кроз Борово село уз повике "Убиј Србина". Њих је пратила полицијска патрола, а улицом се орило "Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати".