latinica  ћирилица
02/05/2021 |  16:36 ⇒ 16:37 | Аутор: СРНА

Милошевић згрожен порукама мржње, Баћановић тражи одговорност

Потпредсједник Владе Хрватске Борис Милошевић из Самосталне демократске српске странке згрожен је антисрпским скандирањем у Борову Селу код Вуковара на православни Васкрс, те је тај инцидент и осудио.

- Згрожен сам овим порукама и оштро их осуђујем. Коме је потребно сијање мржње? Пут мира неће зауставити - написао је Милошевић на Фејсбуку.

Он је указао да православни вјерници данас славе Васкрс, који им честитају и пријатељи католици и да се тако заједно гради земља, поштујући једни друге.

- Када затреба узајамно се помажемо и одржавамо пламен друштвене солидарности који се свакодневно показује на Банији. Треба нам тај пламен да негдје покидане везе у заједници поново повежемо с погледом на заједничку будућност - навео је Милошевић.

Начелник општине Борово Зоран Баћановић најавио је да ће ова општина сутра упутити захтјев министру унутрашњих послова Давору Божиновићу у којем ће тражити одговорност оних који су одговорни за јутрошњи инцидент.

Он је рекао и како је пришао колони и направио снимак, те да је полиција, тек када су видјели да снима, реаговала, зауставила колону и почела да легитимише појединце.

За такво поступање полиције Баћановић је рекао да није добро, те да полиција не би смјела допустити да било ко позива на убиство.

Већа група мушкараца прошла је јутрос, на православни Васкрс, кроз Борово село уз повике "Убиј Србина". Њих је пратила полицијска патрола, а улицом се орило "Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати".