latinica  ћирилица
27/04/2021 |  12:17 ⇒ 12:19 | Аутор: СРНА

Заједничка промоција туристичких потенцијала Српске и Војводине

Предсједник Владе Аутономне покрајине Војводине Игор Мировић рекао је данас у Бањалуци да је на састанку са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем договорена заједничка промоција туристичких капацитета и потенцијала Српске и Војводине на сајмовима у иностранству.
Мировић и Вишковић - Фото: РТРС
Мировић и ВишковићФото: РТРС

Мировић је подсјетио да је Војводина кроз добру организацију промоције својих потенцијала успјела да доведе једну од највећих јапанских компанија у Нови Сад и инвестицију од 750 милиона евра.

- То значи да треба бити упоран и што боље се организовати и вјерујем да ћемо сада у томе имати Српску као партнера - рекао је Мировић након састанка са Вишковићем.

Он је навео и да је Војводина спремна да Костајници и Српској, осим помоћи у грађевинском материјалу, која ће данас бити уручена грађанима те општине, помогне и на друге начине.

- Тиме на дјелу показујемо братство, солидарност, заједништво, те да нам је стало до народа Српске, као и да наша заједничка политика треба да буде усмјерена на корист обичних људи - рекао је Мировић.

Он је подсјетио да је у протекле четири године интензивирана сарадња Српске и Војводине.

- Осјећали смо потребу, али имали и обавезу, да једни другима помогнемо, у оним друштвеним и животним сферама, гдје је то могуће - рекао је Мировић.

Он је напоменуо да је Војводина један од најразвијенијих српских крајева, те да у њој живи и велики број људи из Српске, али и из других српских области.

- То је уједно и веза, али и обавеза да радимо на заједништву и повезивању наших институција у свим областима - рекао је Мировић.

Он је додао да је циљ да, нарочито у области привреде, Српска и Војводина буду продуктивније.

- Почели смо сарадњу привредних комора, коју је нажалост пандемија вируса корона мало успорила, са циљем да се створи бољи привредни амбијент, али и привредницима омогући да уговарају нове послове и подижу своје капацитете - рекао је Мировић.

Он је изразио задовољство што је имао прилику да се на кратко састане и са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.