latinica  ћирилица
26/04/2021 |  13:33 ⇒ 20:37 | Аутор: СРНА

Требиње: За предстојеће празнике резервисано више од 50 одсто смјештајних капацитета (ВИДЕО)

У Требињу је за предстојеће васкршње и првомајске празнике резервисано више од 50 одсто смјештајних капацитета, а највећи број туриста очекује се из БиХ и Србије, рекао је Срни самостални стручни сарадник у градској Туристичкој организацији Жарко Вицо.
Требиње (фото:ГОТребиње) -
Требиње (фото:ГОТребиње)

Вицо је навео да је ситуација задовољавајућа, уколико не буде отказивања посјета туриста, те да ће у Требињу бити солидна попуњеност смјештајних капацитета за предстојеће празнике.

Он је додао да у Туристичкој организацији града очекују добру туристичку годину, те подсјетио да је прошла година због епидемије вируса корона била тешка, али да је на крају завршена са 42 одсто оствареног промета у односу на 2019. годину, што се према параметрима Свјетске туристичке организације сматра успјешном годином.

Вицо је навео да ће и у овој години бити настављене промотивне онлајн кампање које су се прошле године показале као успјешне.

Он је рекао да је у завршној фази преговора велика кампања која ће бити фокусирана на тржишта БиХ, Србије и Црне Горе јер се и ове године највише гостију очекује из тих земаља.

- Планирано је да се различитим мултимедијалним садржајима, интернет каналима, промоцијом преко друштвених мрежа, закупом билборда у већим градовима ове три државе, те снимањем видео-спотова допре до што већег броја људи и да им предочимо да Требиње има шта да понуди и да су добродошли - рекао је Вицо.

Вицо је подсјетио да је Градска управа Требиње обезбиједила бесплатно тестирање на вирус корона запослених у требињским хотелима, како би се туристима обезбиједио безбједан боравак, те да је данас почела прва серија тестирања радника да би се спремно дочекали првомајски и васкршњи празници.

Он је позвао грађане Републике Српске да могућност туристичких ваучера Владе Републике Српске искористе у Требињу.