latinica  ћирилица
23/04/2021 |  17:48 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Српска стабилна, али је БиХ нестабилна (ВИДЕО)

Предсједница Републике Жељка Цвијановић рекла је да је Српска стабилна, али да је нестабилна БиХ, те да би било далеко лакше да се живи у окружењу гдје се може осјетити стабилност на неком ширем терену.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је за Телевизију Приједор истакла да је циљ републичке власти да и даље повећава плате и да има новац за кризне ситуације.

Република Српска је стабилна, али је БиХ нестабилна и било би далеко лакше да се живи у окружењу гдје се може осјетити стабилност на неком ширем терену, каже предсједница Српске, Жељка Цвијановић. У оваквој држави се то не може, додаје, ако имате такву острашћеност и ако постоје они којима у глави станује рат.

- Ми у Републици Српској никоме не пријетимо. Хоћемо развој, нормалан суживот и разговор - истакла је Цвијановић.

Циљ републичке власти је да и даље повећава плате и да има новац за кризне ситуације. Најавила је да ће у наредном периоду бити повећане плате за здравствене раднике, просвјету и полицију, али да се још преговара на који начин.

- Идемо у том правцу и то поново показује да и у тешко вријеме можемо да размишљамо о повећању плата. Поред ових категорија, морамо водити рачуна о томе да се повећава стандард људи који раде у приватном сектору. И ту налазимо одређена рјешења - истакла је Цвијановић.

Једна од важнијих инвестиција у Приједору биће додатно побољшавање услова у Градској болници, и за пацијенте и за здравствене раднике, рекла је предсједница Српске.

Договорена је и изградња вртића, за шта је, каже Жељка Цвијановић, као предсједница Републике, посебно заинтересована.

Ипак, први на реду су инфраструктурни пројекти. Развијајући Српску, истиче Цвијановић, мора се водити рачуна да се инфраструктурни пројекти реализују широм Републике и да ниједна средина не буде изостављена.