latinica  ћирилица
23/04/2021 |  07:22 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично мокри, повећана опасност од одрона

Коловози су јутрос мјестимично мокри због кише која пада у појединим крајевима, а повећана је и опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Киша - Фото: Novosti.rs
КишаФото: Novosti.rs

Вангабаритни превоз креће се дионицама путева Каруше-гранични прелаз Брод, Приједор-Бањалука-гранични прелаз Градишка, Језеро-Мањача-Клашнице-Прњавор, Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, Приједор-гранични прелаз Градина и Вишеград-гранични прелаз Увац.

Возачима се скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због опасности од одрона и клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум-Шћепан Поље путничка возила пролазе отежано, док је за теретна возила саобраћај потпуно обустављен.

На путевима на којима се изводе санациони радови пролазак возила регулише привремена саобраћајна сигнализација.

Радови се изводе на путним правцима Бијељина-Брчко, Ламовита-Ивањска, Козарац-Ламовита-Верићи, Црквине-Модрича, Каракај-Дрињача, затим на улазу у Добој из правца Руданке, на дијелу магистралног пута од Модриче до Добоја, те Клашнице-Горња Вијака, на подручју Котор Вароша, као и на укрштању путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа због изградње кружног тока.

Клизиште је обуставило саобраћај на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се отежано пролази на путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Козарац-Мраковица, те дионицом Укрина-Вијака, а у току су радови на дијелу пута од Тедин Хана до Крижа на граници са ФБиХ и на путном правцу Језеро-Шипово.

У току су деминерски радови на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, због чега у периоду од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови актуелни су и на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи у периоду од 8.00 до 15.00 часова радним данима, када долази до обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Обустава саобраћаја због деминирања неће бити викендом и у дане празника.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе изнад 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника, јер након деструкција насталих механичим ударима овај надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

У ФБиХ се због санационих радова на магистралном путу Добој-Тузла, дионици Стјепан Поље-Ораховица, на мјесту извођења радова саобраћај одвија једном траком, а могуће су и краће обуставе.

Радови се изводе у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним часовима, од 23.00 до 4.30, саобраћај кроз тунел обуставља.

Због санационих радова на путу Каоник-Бусовача, на улазу у Бусовачу, од 8.00 до 17.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком, а могуће су и краће обуставе.

Због радова у тунелу Чакловићи /Тузла-Калесија/ саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова ујутро обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила изнад 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због санационих радова на магистралном путу Добој-Тузла, дионици Стјепан Поље-Ораховица, на мјесту извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а могуће су и краће обуставе.

Радови су актуелни и на путевима на обилазници око Широког Бријега на путу према Мостару, Столац-Хутово у мјесту Церовица, Посушје-Томиславград у насељу Читлук и на излазу из Бановића према Рибници.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. На прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ је прелазак границе од 7.00 до 19.00 часова.