latinica  ћирилица
22/04/2021 |  07:00 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Делегација Србије посјетила Српску; Најбоља сарадња у историји (ФОТО/ВИДЕО)

Делегација Србије, предвођена предсједником Александром Вучићем, боравила је у посјети Бањалуци. Одржан је састанак са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.
Делегација Србије у Бањалуци - Фото: РТРС
Делегација Србије у БањалуциФото: РТРС

У делегацији Србије били су предсједник Скупштине Ивица Дачић и премијерка Ана Брнабић, које су у Народној скупштини и Влади Српске, примили предсједник Парламента Недељко Чубриловић и премијер Радован Вишковић.

13.35 - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик испратили су са аеродрома у Маховљанима делегацију Републике Србије, предвођену предсједником Александром Вучићем.

11.55 - Предсједнику Србије уручен је Кључ града Бањалука - највеће градско признање, са Повељом почасног грађанина.

Додјела кључева Града (Фото: РТРС)

Вучићу је признање уручио предсједник Скупштине града Младен Илић на свечаној академији поводом Дана града, уз присуство званичника Српске и Србије.

11.20 - У Бањалуци је у току свечана академија на којој ће предсједнику Србије бити уручен Кључ града са Повељом почасног грађанина Бањалуке. Академији присуствује и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

На академији је Биљани Чекић, дјевојчици која је играла главну улогу у филму "Дара из Јасеновца", уручена Награда града младима.

10.40 - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Србија настоји, чувајући мир и стабилност, да развија економију, отвара нова радна мјеста и обезбјеђује останак становништва.

10.14 - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је на конференцији за новинаре да Република Српска никада није имала значајнију посјету од данашње посјете делегације Србије предвођене предсједником Александром Вучићем.

10.06 - Предсједница Српске Жељка Цвијановић рекла је на конференцији за новинаре да је на састанку са делегацијом Србије разговарано о заједничким пројектима, захваливши Србији за помоћ и подршку.

10.05 - У току је конференција за новинаре. Пренос на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

На свечаној академији, поводом обиљежавања Дана града, Вучићу ће бити уручен Кључ града, са Повељом почасног грађанина Бањалуке.

09.43 - У току сједница Вијећа за сарадњу Републике Српске и Србије.

09.13 - На састанак у Палати Републике стигли премијерка и предсједник Скупштине Србије и премијер Српске.

Фото: РТРС

08.51 - У Бањалуци су постављени билборди добродошлице предсједнику Србије Александру Вучићу.

08.34 - Премијер Српске Радован Вишковић дочекао премијерку Србије Ану Брнабић. У току састанак у Влади Српске.

Фото: РТРС

08.32 - У Палати Републике почео састанак предсједнице Српске Жељке Цвијановић и српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика са предсједником Србије Александром Вучићем.

Фото: РТРС

08.28 - У Народној скупштини Републике Српске у току је састанак предсједника НСРС Недељка Чубриловића и Парламента Србије Ивице Дачића.

Фото: РТРС

08.22 - Делегацију Србије испред Палате Републике дочекала је предсједница Српске Жељка Цвијановић.

07.59 - Делегација Србије упутила се са Аеродрома "Бањалука" ка Палати Републике, односно Административном центру Владе Српске и Народној скупштини.

07.54 - Авион са делагацијом Србије слетио на Аеродром Маховљани.

07.28 - Наше екипе су на терену - све спремно за долазак делегације Србије.

07.00 - На подручју града Бањалука и општине Лакташи данас ће бити на снази појачане мјере обезбјеђења поводом посјете државне делегације Србије коју ће предводити предсједник Александар Вучић, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Из МУП-а су навели да ће, имајући у виду да је долазак делегације најављен за 8.00 часова, на траси кретања возила делегације саобраћај у одређеним тренуцима бити обустављен.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)