latinica  ћирилица
21/04/2021 |  18:38 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Бивша касарна постала власништво општине Лакташи

Бивша касарна Сарица прелази у посјед општине Лакташи, полицијска станица у Трну, као и земљиште у Залужанима у власништво МУП-а, дефинисано је уговором који су у Лакташима потписали министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач и начелник ове општине Мирослав Бојић.
Лукач и Бајић (Фото: МУП Српске) -
Лукач и Бајић (Фото: МУП Српске)

Општина Лакташи простор бивше касарне искористиће за пословну зону, док у МУП-у најављују амбициозне планове за земљиште у Залужанима у оквиру њиховог Центра за обуку .

- Са тим земљиштем имаћемо скоро 70 хектара заокруженог земљишта у Центру за обуку, који ће нам бити довољљни за све активности - каже Лукач.

Заједничка оцјена министра и начелника је да је ово логичан потез који ће од користи бити и МУП-у и локалној заједници и грђанима.

- Планирали смо да у бившој касарни направимо пословну зону и да на неки начин помогнемо привредицима који су погођени пандемијом. Такође, планирали смо ту организовати и разне корисне друштвене активности - каже Бојић.

Полицијска станица, односно зграда ватрогасног дома прелази у власништво МУП-а. У овој згради у насељу Трн биће смјештена полицијска станица.