latinica  ћирилица
21/04/2021 |  16:58 | Аутор: СРНА

Наставак сарадње у процесуирању предмета ратних злочина

Сарадња Тужилаштва БиХ и Мисије ОЕБС наставиће се у наредном периоду у области процесуирања предмета ратних злочина и у другим сегментима у којима се реализује, саопштено је из Тужилаштва након састанка главног тужиоца Гордане Тадић и званичника ОЕБС у БиХ ангажованих на праћењу и анализи процесуирања тих предмета.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Тадићева и званичници ОЕБС-а у БиХ данас су разговарали о спровођењу препорука из извјештаја судије Џоане Корнер и наставку активности у овој области.

На састанку којем су, осим сарадника Тадићеве, присуствовали шеф Одјељења за људску димензију при Мисији ОЕБС-а Јасна Добрицик, те Михаел Шулци и Марко Вебстер из Секције за владавину права, разговарано је о активностима које се спроводе како би се убрзала примјена одредаба Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина, наводи се у саопштењу.

Разговарано је о преношењу предмета ратних злочина на правосудне институције оба ентитета и Брчко дистрикта, као и о статусу предмета који се односе на лица којима је додијељена стандардна ознака "А" и који се налазе у приоритету у плановима рада Тужилаштва БиХ.

Осим тога, на састанку је разговарано и о начину остваривања имовинскоправних захтјева оштећених лица у кривичном поступку у предметима ратних злочина, додаје се у саопштењу.