latinica  ћирилица
21/04/2021 |  15:03 ⇒ 15:06 | Аутор: СРНА

Из Аграрног фонда подијељено 40 пакета сјеменског и садног материјала

Представници Аграрног фонда Источног Сарајева подијелили су данас 40 пакета сјеменског и садног материјала за прољећну сјетву индивидуалним пољопривредним произвођачима са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.
Аграрни фонд - подјела пакета - Фото: СРНА
Аграрни фонд - подјела пакетаФото: СРНА

Пакети садрже расаде поврћа за пластеничку производњу и садни материјал за производњу на отвореном, а програмом подршке обухваћена су пољопривредна домаћинства која намјеравају да се баве узгојем поврћа, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Из Аграрног фонда су навели да ће подјела расадног материјала пољопривредницима из осталих градских општина бити обављена током наредне седмице.

Помоћ у расадном материјалу добили су сви учесници јавног позива који је Аграрни фонд Источног Сарајева расписао почетком априла.

Предност приликом расподјеле имала су лица из категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, самохрани родитељи, особе са потешкоћама у развоју или инвалидитетом, незапослени и лица лошег материјалног стања.

Циљ овог програма је подршка економском оснаживању пољопривредних домаћинстава кроз повећање домаће производње и смањење увоза.