latinica  ћирилица
21/04/2021 |  15:03 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Приједор: Настављена ревакцинација

У Приједору је данас почела ревакцинација лица старијих 65 година која је 12. марта била прекинута због нарушавања хладног режима приликом складиштења вакцина у Дому здравља.
Ревакцинација у Приједору - Фото: СРНА
Ревакцинација у ПриједоруФото: СРНА

Ревакцинација се одвија у Спортској дворани "Младост", а градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је да је најбитније то да је све у складу са предвиђеним роком за примање друге дозе.

- Институт за јавно здравство Републике Српске и Министарство здравља обезбиједили су вакцине и наши грађани ће у наредна три-четири дана завршити са ревакцинацијом која је каснила, а онда се наставља са вакцинацијом у складу са добијеним вакцинама - рекао је Павловић новинарима.

Он је појаснио да су недостајале 1.342 дозе друге компоненте, да их је данас дошло 500, у наредним данима ће долазити од 300 до 500, а грађани бити позивани за термине.

- Дворана ће бити на располагању данас и сутра зато што долазе количине по 500 вакцина, а онда ће се вакцинација вратити на Урије јер ће долазити по 250 или 300 вакцина. Предузете су све неопходне мјере и ових дана ће град Приједор помоћи Дому здравља, гдје ћемо купити нови, савремени аутоматски агрегат који се на нестанак струје аутоматски пали и не дозвољава све ово што се дешавало у протеклом периоду - навео је Павловић.

Особе које долазе на ревакцинацију обавезне су да донесу личну карту и картон вакцинације који су добили након што су примили прву дозу вакцине.